Bu Blogda Ara

Kamp yapmak için nereyi tercih edersiniz ?

Batı Trakya'ya gitme fırsatınız olsa nereye giderdiniz ?

27 Mayıs 2010 Perşembe

Batı Trakya'nın Bir Başka Şehri..Dedeağaç..

Dedeağaç
  • Dedeağaç, Aleksandropolis, Alexandroupolis[1] (Yunanca: Αλεξανδρούπολη / Alexandroúpoli, 1974'e kadar Katharevousa Yunancası ile Ἀλεξανδρούπολις / Alexandroúpolis, Bulgarca Дедеагач / Dedeagaç, Osmanlı Türkçesi: دده آغاج / Dedeağaç) Yunanistan'da Batı Trakya'da Evros İlinde (nomos) bir liman kenti olup aynı zamanda bu ilin merkezidir. 2001 nüfusu 48.885'dir. 
  • Evros (Meriç Nehri) bölgesinin en büyük şehridir. Genel olarak Batı Trakyalı Türk'nin yaşadığı, 2001 yılındaki nüfus verilerine göre kentte 40.439 Türk'ün bulunduğu belirtilmiştir. 
  • İpsala Gümrük Kapısından 30 dakika (40km) kadar uzaklıkta yer alan yerleşim biriminde küçük bir havaalanı ve bir sağlık bilimleri fakültesi bulunur. Liman şehri olması sebebi ile yaz aylarında az da olsa turist alır. Üniversite şehri olması nedeniyle nüfusun önemli bir kısmı öğrencilerden oluşmaktadır. 
  • Kentin en işlek caddesi "Dimokratias"dır. Cadde üzerinde bir çok cafe, banka ve alışveriş dükkanı bulunmaktadır, ancak bunların çalışma saatleri oldukça ilginçtir, Sabah 09,00 - 13,00 arası öğleden sonra da 17-18 saatleri arası açıktırlar geri kalan zamanlarda ve haftasonları her yer kapalıdır. Aynı durum benzin istasyonları için de geçerlidir. Alexandroupoli'nin 11 km Batı'sında deniz kıyısında "Makri" adında küçük bir köy vardır, şirin ve sade dekorlu, lezzetli mönüleriyle balık restoranları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder