Bu Blogda Ara

Kamp yapmak için nereyi tercih edersiniz ?

Batı Trakya'ya gitme fırsatınız olsa nereye giderdiniz ?

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Yunanistan'da Türk İzleri

Selanik - Beyaz Kule

Halen Selanik'in simgesi olan bu kule Osmanlı Devleti tarafından Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılmıştır. Mimarının Mimar Sinan olduğuna dair bazı iddialar vardır. Kule Osmanlılar tarafından Kale, Garnizon ve hapishane olarak kullanışmıştır. 1912'de Balkan Savaşlarının sonucu olarak Selanik Yunanlıların eline geçince kule sembolik bir vaftiz uygulaması olarak beyaza boyanmıştır. İsmi buradan gelmektedir. Ancak zamanla kule eski rengine dönmüştür.


Fethiye Camii - Atina


Fatih Sultan Mehmet 1458 Ağustosunda Atina’ya girdi.Türklerin ‘’Medinetü’l Hükâme = Bilgeler Şehri’’ dedikleri bu şehri uzun uzun gezdi.Roma Agorasında bulunan caminin temelini de bu sefer sırasında attı.Cami ismini de Atina fethinin anısı olarak aldı.Fethiye camisi bu gün yıkılmak üzere kaderine terkedilmiş.Ecdadın mezar taşları,caminin duvarına kırık dökük dayanmış duruyor.Fethiye Camii 1829 dan sonra okul,ceza evi,fırın olarak kullanılmış.Minaresi yok edilmiş.Çevresindeki mezarlıklar kaybolmuş.

Osman Şah Camii


Tırhala, Osman Şah Camii . Kara Osman Paşa’nın bu eseri, mektep, medrese, türbe ve imaretle birlikte külliye halinde1567’den önce yapılmıştır, Mimar Sinan’ın eseridir.






İbrahim Paşa Camii



Kavala'da kiliseye devşirilen İbrahim Paşa Camii
Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamlarından Maktûl İbrahim Paşa yaptırmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder